Macaron tészta:
140 gramm tökmagliszt
110 gramm tojásfeherje
140 gramm porcukor
150 gramm kristálycukor
A tökmaglisztet összeöntjük a porcukorral és átszitáljuk kétszer.
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
A habhoz kb 5-6 részletben hozzáadjuk a porcukros tökmaglisztet. Fontos, hogy spatulával keverjük össze, körkörös mozdulatokkal. Akkor jó a massza, ha egy 8-ast tudunk rajzolni a spatulával.
Habzsákba töltjük és szilikonformára kis korongokat nyomunk ki. Ezután megütögetjük a a tepsi alját, hogy a buborékok kimenjenek belőle.
Körülbelül 20-25 percig pihentetjük, amíg a teteje megszárad.
Légkeveréses sütőben, 130 fokon, 20 percig sütjük.
Fehércsoki ganache:
235 g fehércsoki
100 g tejszin
20 g vaj
A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokira,majd simára keverjük, végül hozzáadjuk a vajat és azt is belekeverjük. Zsákba töltjük és lehetőleg egész éjszakára hűtőbe tesszük.
A macaronokat a kihűlt krémmel betöltjük.